Про “неправильний” колір та ріку

14 Січня, 2013 @ 19:07

Останнім часом помічаю, що мені подобається колір на знимках не конче такий, як «був», але частіше «неправильний». Всі терміни в лапках, бо я би так сказав ще кілька років тому (зо два, якщо бути чесним), тепер же правильність та адекватність цих термінів викликає у мене певні сумніви. Що таке «правильний» колір? Камінь спотикання для фотоаматорів. Я — не виключення.

Природньо, що як (напевно) у будь-якої людини, у мене теж є улюблені місця, де мені подобається перебувати: там (переважно) тихо, спокійно, відрив від цивілізації. Хоча ось останнє мниме; я не вимикаю мобільний телефон, користуюсь навігатором для того, аби пізніше проставити геотеги в знимки, дістаюсь в ті улюблені місця часто-густо саме машиною, а не якимось іншим видом транспорту. Тобто повного відриву таки нема. Тиша і спокій — є.


Одне з таких місць я «поцупив» в Юлі. Старенька кладка біля села Верхнє Синьовидне у Львівській області — виняткове місце. Хоча туди є, що їхати (трошки більше 100 км в один бік, але E471 все ж таки чудова дорога, тим більше, як для нашої області), відчуття спокою покриває всі видатки на добирання. Інколи — навіть попри сильний вологий вітер. В таку погоду ми там теж були.

Тогоріч, в грудні, ми там були (черговий раз) з Сашею та Танею. Мороз і Сонце подарували гарну погоду для знимкування, техніка, час та настрій теж були присутні, то ж поклацав. Одна світлина з тих, які лишились «на виході» і була тією, що остаточно змусила мене замислитись над «правильним» і «не дуже» кольором. Вона йде в цій підбірці останньою; зрештою, то мої забаганки, як і вся та зйомка. Однак, як на мене, її колір суттєво цікавіший за той, який був в житті (перше фото) і виглядає вона, як на мене, дещо цікавіше. А, можливо, через три роки я назву і це все маячнею та й забуду. Хтозна?



Заради цікавості та повноти інформації знайшов і фотографію кількарічної давності, якраз тоді, коли погода була далеко не такою гарною, як цього візиту. Фотографія живе в записі «У реки зимой».

Який колір «правильніше»? Та той, який подобається. Або його відсутність, як в згаданому ч/б.

Записано в: Потік свідомості, Україною Немає коментарів Мітки: , , , ,
Працює на Wordpress.
© 2008-2020 Alex Nedovizii.