Автоцифри, рік другий

8 Серпня, 2013 @ 13:43

Ну що ж, від минулого поста пройшов рік та 20 тисяч кілометрів, можна підбивати авто-підсумки.

Якщо коротко: видатки на авто зросли. В цифрах: 34 тис. грн (перший рік), 41 тис. грн (другий рік). В цифрах всі ці зміни можна показати наступним чином:

Screen-Shot-2013-08-08-at-2.01.35-PM

По статтях:

 — Бензину стали палити трошки менше — не може не тішити!
 — Страхування дещо подешевшало, однак, в другий рік я туди дописав «зелені карти».
 — Стоянка подешевшала, бо пів-року тому я відмовився від стоянки біля офісу.
 — Аксесуарами «догнались» по всій програмі (непланова заміна літньої гуми, заміна всіх гальмівних колодок, заміна щіток склоочисників; докупівля тримачів багажника та самого багажник на дах).
 — З техоглядом я щось начудив. Насправді сума трошки менша, записав в запчастини щось…
 — Мився рідше. Зате воскував сам, вже двічі. Блищєть, як в собаки …

Докладніше по запчастинах.

Наші дороги (чи то пак їх відсутність) не оцінили хороші покришки чеського походження, на яких машина приїхала з заводу — Continental ContiPremiumContact 2E 195×55 R16. Ця чудова (для руху по хороших дорогах) та тиха, енергозберігаюча* гума за 2 роки отримала дві «гулі» та одне колесо, розірване при ударі в ямку на швидкості 57 км/год. Зрештою, багато хто нарікає на недостатню витривалість енергозберігаючих коліс (низький опір коченню, ніжніша стінка). Замінив на Nokian Hakka Blue з подібними характеристиками, але XL-версію (якраз з жорсткішими боковинами та збільшеним допустимим навантаженням на колесо). По мокрому асфальту керовані краще, ніж «Контіки», по бруківці дещо тихіше.

Гальмівні колодки, за словами сервіс-інженерів, пройшли стільки, скільки їм «на роду написано»: передні замінені на 34 тис. км, задні — на 37 тисяч. Ставив оригінали на сервісі.

Щітки Bosch Aerotwin з горем пополам пережили 4 місяці, після чого стали лишати смужки по склі, а останні два місяці свого 14-місячного експлуатаційного життя терли так, що сльози на очі. Замінив на оригінали, як з заводу були, подивимось, скільки протягнуть.

 
На практиці табличка вище означає, що експлуатаційні видатки на кожен кілометр склали ~2 грн. Минулого року цей показник був на рівні 1.75 грн. Тобто, незначне здорожчання експлуатації; викликане переважно з/ч та аксесуарами. Втім, якщо відкинути видатки на багажник та його тримачі, ця «додана вартість» зменшиться фактично до минулорічної.

Середні витрати бензину зменшились на 0.4 л/100 км на трасі та майже на цілий літр — по місту. Таким чином, вони склали 10.6 л по місту та 6.4 л по трасі. Взимку зростають витрати по місту: переважно, через прогрів двигуна, до 0.5 л на 100 км екстра.

Записано в: Автомобільне 17 коментарів Мітки: , ,
Працює на Wordpress.
© 2008-2020 Alex Nedovizii.