Відкриття року: iA Writer

1 Березня, 2014 @ 16:00

Було діло, деякий час тому світ мене, як читача різноманітних статей в електронному виді, перевернув Readability; це був один з небагатьох випадків, коли я писав у себе про ПЗ.

Цьогоріч історія повторюється, щоправда, увагу привернув інший програмний пакет. Чому «пакет», якщо редактор один? Вельми просто: він і для iPad’а, і для MacBook’а. Non-Apple users — sorry.

Що ж такого видатного в iA Writer? Не сказав би, що багато. Але цей редактор перевернув мій світ, що торкається текстової писанини. Коли я пишу текст в цьому редакторі — передусім тут саме текст (дивіться знимок екрану нижче; аби відповісти на запитання «ну і що?» порівняйте з Word’ом).

Screenshot 2014-03-01 15.46.55

 
Внизу причаїлась майже непомітна панелька форматування. Редактор підтримує синтаксис Markdown, імпорт та експорт документів у форматі Microsoft Word. Синхронізація між настільним комп’ютером та планшетом відбувається через iCloud. Мене, старигана, який починав з процесингу текстів в редакторі «Лексикон» та який ще пригадує кольори GoldEd’а, це все просто пре.

Наостанок, найеротичніша опція: режим фокусу (focus mode). Один клац — і концентруємо увагу лише на реченні, яке пишемо в даний момент. Екстаз для графомана :)

Screenshot 2014-03-01 15.55.08

 
Тим, хто займається текстами «по-дорослому» і пише англійською, німецькою, французькою, іспанською чи італійською, варто звернути увагу на Writer Pro, який має підсвітку лише окремих частин мови (прикметників, іменників і т.п.), що, як на мене, дозволяє створювати передусім гарні тексти.

Записано в: Apple, Потік свідомості 8 коментарів Мітки:
Працює на Wordpress.
© 2008-2020 Alex Nedovizii.