Кам’янець осінній, частина 1

4 Лютого, 2013 @ 22:30

З моменту перших відвідин Кам’янця-Подільського (а трапилось то вже огого… в 2005 році, дякуючи моєму другу — зараз ще розповім, як то відбулось) я хотів побувати в Кам’янці осінньому. Щоправда, коли побував, то до цього моменту всі можливі фотоштампи міста вже відзняв. А ось вперше…

…Юра подзвонив мені близько 16 години в п’ятницю: «Які плани на вихідні?» — «Та ніяких…». Далі було: «В Кам’янець поїхали?» — «Ну, поїхали.. Коли?» — «За годину по Тебе заїду!». Отакої! Так я вперше побував в Кам’янці, по дорозі ми легенько блуданули на Хмельниччині, о другій ночі, в містечку з милозвучною (для заблудивших) назвою Сатанів, а перед шостою ранку вже були біля Кам’янця. Там збирались летуни на повітряних кулях — власне, ми подивились їх старт та посунули в місто, тинятись замком та навколишньою територією… Певно, повибираю кілька знимок з тих часів. Інакше розповідь буде явно неповною.

Потім ми з Сергієм Криницею хотіли покататись на Поділля восени 2011го, та не склалось. Ось, тільки в 2012му і доїхав (мається на увазі саме восени; навесні того ж 2012го був ще раз, а до того — ще). І хоч би як намагався не знимкувати те, що набило оскомину, втриматись не зміг (буквально перед поїздкою оновив фотоапарат і руки чухались звірячо).
 

#1. Біля Тринітарського собору. Кам’янець-Подільський, 2012.

Біля Тринітарського собору. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

Ще одним здобутком було покатати в Кам’нець мою маму — на диво, не довелося тягнути на шнурку. Хто знає, той зрозуміє. Ніби нічого особливого, але додалось кілька світлин до сімейного фотоальбому — для мене важливо.
 

#2. Там само, дорогою до замку. Кам’янець-Подільський, 2012.

Біля Тринітарського собору. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

 

#3. Кам’янецький замок. Куди ж без нього? Кам’янець-Подільський, 2012.

Замок. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

 
Я вже згадував, що цього візиту ми сходили на Карвасари і вийшли геть в селі за замком, біля готелю «Ксенія». Обхід насправді доволі цікавий і цінний по-перше тим, що я там не був, а по-друге тим, що приніс кілька цікавих (для мене) кадрів. Незвичних. Не «штампів». Але гачок добрий — від Хрестовоздвиженської церкви до замку топати кілька кілометрів та вгору.
 

#4. Замкова вежа, вид з боку Карвасар. Кам’янець-Подільський, 2012.

Замок. Фрагмент. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

 

#5. Замково-фортифікаційна абстракція за участі дикого винограду. Кам’янець-Подільський, 2012.

Замково-фортифікаційна абстракція за участі дикого винограду. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

 

#6. Замок з боку Жванецького шосе. Кам’янець-Подільський, 2012.

Замок з боку Жванецького шосе. Україна, Кам’янець-Подільський. © 2012 Alex Nedovizii

 

На сьогодні все. Не люблю дивитись більше десяти знимок сам і нікому не пропоную. На днях спробую написати другу частину розповіді, розбавивши кількома інакшими, обідньо-вечірніми кадрами. Та й відео подивлюсь, раптом щось цікавого знимканув. А далі буде видно, чи буде третя частина — ранково-туманна. Хоча крім того матеріалу ще є: пара кадрів зі Скали Подільської, кілька кадрів по дорозі та туманний Хотин. Далі буде!

Записано в: Україною 3 коментарі Мітки: , , , , ,
Працює на Wordpress.
© 2008-2020 Alex Nedovizii.